Csatlakozom
Új, visszajáró vendégek
+
Kevesebb csomagolási költség
=
Kiszámíthatóan több bevétel
Forbes
RTL Magyarország
We Love Budapest
Street Kitchen
HVG
Nosalty
Millásreggeli
Hirado.hu

Miért éri meg csatlakozni?

Növelheted a bevételedet

Fél év alatt 108.000 ft plusz bevételt hozhat a konyhára egy új visszajáró vendég!

És ez csak egy vendég, mi van ha többen vannak?

Mennyien vannak pontosan az éttermed közelében, akiket még győzködni sem kell majd, ha csatlakozol a Rakun Dobozközösséghez?

Van egy mód, amivel gyorsan meg tudod nézni, mennyi potenciális új vendég van az éttermed közelében. Ők már most is arra vágynak, hogy fölösleges szemét termelése nélkül tudjanak finomakat enni. Ezt a Rakunnal pedig könnyen megtehetik, neked már csak a lehetőséget kell biztosítani számukra.

Ha kíváncsi vagy egy étteremre vonatkozó, pontos számra, számold ki gyorsan!
Ha nincs időd most a Te egyedi számodat megnézni, itt egy izgalmas összesítés. Csak Budapesten több mint 500.000 ilyen potenciális vásárló van.
Ennyien várják már,
hogy csatlakozz a Rakunhoz
A rendszerünkben már több mint 50 regisztrált felhasználó van.
 • Őket arról sem kell meggyőznöd, hogy érdemes a Rakunt használni.
 • Sem arról, hogy töltsenek le egy applikációt...
 • Sem arról, hogy használják a rendszert...
Már csak arra várnak, hogy a Te éttermed is elfogadóhellyé váljon.
A legjobb rész pedig...
Amint csatlakozol hozzánk, az összes felhasználónknak küldünk értesítést arról, hogy már nálad is tudnak finomakat enni felesleges hulladéktermelés és lelkiismeretfurdalás nélkül.

Mennyibe kerül?

Neked nem kell beruháznod a jó minőségű, tartós dobozokba, mert mi bérbe adjuk neked havi nettó 100 Ft/doboz áron. A mostani nehéz helyzetre tekintettel még ezt a havi díjat is maximalizáltuk: nettó 5000 Ft-nál biztosan nem kell többet fizetned nekünk! Így kockázat nélkül kipróbálhatod a rendszerünket.
VAN MÉG JÓ HÍRÜNK!
Megfelelsz a szigorú törvényi előírásoknak
Olyan mint a saját doboz, de mégsem, hiszen nincs keresztszennyezési kockázat!
Valóban hulladékmentes, környezetbarát megoldást választasz
Segítünk eligazodni a zöld útvesztőben. A 3 legnagyobb tévhit a fenntartható csomagolásokkal kapcsolatban
 1. TÉVHIT
  „Mi már papír / lebomló / PLA / csomagolást használunk. Az is környezettudatos!”
  A lebomló, vagy lebontható anyagok nagy része (pl. PLA) csak ipari komposztálóban, szabályozott körülmények között (min 70 fok, állandó páratartalom) bomlik le teljesen. Ahova valljuk be, ritkán kerülnek. Így viszont ugyanúgy szemét lesz belőle, mint a műanyagból. Ráadásul ezeket TILOS a szelektívbe dobni (tönkre tehetik annak a tisztaságát és felhasználhatóságát).
 2. TÉVHIT
  „A papír csomagolás egy tökéletes alternatíva az egyszerhasználatos műanyagokkal szemben.”
  A papír csomagolást legtöbbször műanyaggal vagy PLA-val vonják be, hogy ne ázzon át! Másképp elég nehéz lenne benne például levest kiadni. Éppen ezért ezek csak látszatmegoldások, amik maximum a lelkiismeretfurdalás csökkentésében segítenek.
 3. TÉVHIT
  „Egy újrahasználatra épülő, körforgásos rendszert a NÉBIH tutira nem engedélyez”
  Szoros kapcsolatban vagyunk a NÉBIH szekértőivel. Ismerik, és kifejezetten támogatják a Rakun dobozcsere rendszerét. Véleményük szerint a saját dobozba való étel-adáshoz képest ez egy sokkal higiénikusabb rendszer.
6 NYOMÓS OK, AMIÉRT MINÉL ELŐBB MEGÉRI CSATLAKOZNOD

1 Versenyelőny

Még arányaiban kevés étterem használja a Rakunt, annak ellenére, hogy a vendégek oldaláról nagy igény lenne rá. Éppen ezért pár hónap múlva a partner éttermek száma meg fog ugrani. A versenytársad lesz az, aki előbb magához tudja csábítani a környezettudatos vendégeket, vagy Te?

2 Csak idő kérdése, hogy kiderüljön

A lebomló csomagoló anyagok, és a papír valójában nem környezetbarát megoldás. Az emberek mindent tudni akarnak, és ha kiderül egy megoldásról, hogy mégis káros, annak gyorsan híre megy.

3 A környezettudatossági trend erősödése

Tömegesen érkeznek a hírek. Kanadában 44 fok van, ég az Amazonas, rohamosan olvadnak a gleccserek stb. Az ilyen, és ehhez hasonló hírek egyre több embert fognak motiválni arra, hogy keressék a hulladékmentes megoldásokat az élet minden területén.

4 Cseppmentes, tartós, szép dobozok

A dobozokból nem folyik ki a leves sem, ráadásul sokkal igényesebben mutat az acél dobozokban az étel, mint egy műanyagban. Egy dobozt több mint 1000x újra lehet használni. Kis helyen elférnek, mert egymásba tehetők.

5 Kulcsrakész zöld kommunikáció

Hogyan kommunikáld a meglévő és új vevőidnek ezt az új lehetőséget? Előre megírt posztokkal, profi fotókkal és jól bevált ötletekkel segítünk abban, hogy minél többekhez eljusson a híred. A Rakun Dobozközösség oldalain pedig ingyen plusz megjelenést kapsz.

6 Fenntartható Vendéglátóhely minősítés -10% kedvezménnyel

Gratulálunk! A Dobozközösséghez való csatlakozással máris csökkented éttermed ökolábnyomát. Ezért szeretnénk megjutalmazni: dobozközösségi tagként a Fenntartható Vendéglátóhely minősítést 10% kedvezménnyel szerezheted meg.

Ingyenes bónuszok, ha most csatlakozol

Rakun Start Csomag Bónusz: minden, ami a gördülékeny induláshoz kell

 • Lépésről lepésre videó a Rakun használatáról a munkatársaknak
 • Induló social média csomag
  5 CTRL+C, CTLR+V poszt, amire a meglévő vásárlóid is felkapják a fejüket
 • Facebook és instagram hírdetés 5000 forint értékben
GurmEko fűszerkedvezmény 3 hónapon át 5000 Ft/hónap értékben.

A dobozról

Cseppmentesen záródó, BPA mentes tető, kiszedhető szilikon

Minőségvesztés nélkül újrahasznosítható

Nem oldódik ki belőle semmilyen káros anyag, nem színeződik el

Higiénikus, könnyebben tisztítható, mint a műanyag

A doboz nem mikrózható

Sem a doboz, sem a tető nem karcálló


SZ: 12 cm H: 16,3 cm M: 6 cm
186 g
Acél(304) doboz,
Műanyag(PP) fedél

SZ: 19 cm H: 19 cm M: 8 cm
265 g
Acél(304) doboz,
Műanyag(PP) fedél

Hogyan működik vendéglátósként?

1 Amikor egy vendég Rakun dobozban kéri az ételt, ellenőrzöd a tagságát

2 Felmutatod az éttermed
QR kódját

3 A visszahozott dobozokat
a HACCP szerint kezeled

+1 Csinálj belőle marketing előnyt, ajánld a Rakunt vendégeidnek!

Ők már csatlakoztak!

Az elégedett visszajelzéseink közül
ezt a 3-at ne hagyd ki

Saás Petra

Fruccola

Jó látni, hogy a vendégeink is szívesen kérik a Rakun dobozokban az elviteles ételüket. Ma már olyan fontos, hogy mindannyian megtegyük a tőlünk telhetőt a környezetvédelem érdekében!

Breuer Péter

Dobrumba

Számunkra prioritás a fenntartható szemlélet az élet minden területén, és éppen ezért is örültünk annyira a Rakun projekt elindulásának, amivel végre mellőzhetővé vállnak az egyszerhasználatos dobozok.

Varga Heni

Végállomás Bistorant

Mindig is büszkék voltunk arra, hogy finom ételeket készítsünk és azokat szépen tálaljuk. Szerintem a Rakun dobozokban sokkal jobban néz ki az étel, mint műanyagban, és biztos vagyok benne, hogy a vendégeinknek is jobban esik ebből enni.

Hogyan csatlakozhatsz?

Kérdés esetén keresd Horvátth Saroltát a +36 70 419 0199-es számon!

Kik Állnak a Rakun mögött?

Dr. Horvátth Sarolta

ügyvezető

Saci a Dobozközösség egyik alapítója, és egyben jogásza, pénzügyese, hr-ese. Egyszóval ő felelős azért, hogy minden legálisan menjen, és mindenki megfeszítetten munkálkodjon a dobozok elterjesztésén. Ha kell, besegít a vendéglátóhelyekkel való egyeztetésbe, vagy az új app verzió tesztelésébe.

Varga Judit

ügyvezető

Judit a Rakun másik alapítója. Ő felel azért, hogy mindenkihez eljusson a Rakun Dobozközösség híre, és tőle kaptok választ a kérdéseitekre is. Ő szervezi a nyereményjátékokat és az együttműködéseket. Imád a canván kreatív anyagokkal próbálkozni, de mindig rájön, hogy bizony ő nem grafikus.

Kőfaragó Anna

kreatív grafikus

Anna a Rakun brand szíve-lelke. Ő varázsolja a kesze-kusza gondolatainkat mások számára is érthetővé vizuálisan online és print is, és ő rajzolta az összes cuki grafikát, amit nálunk láttok. Az általa tervezett logónk ráadásul nemcsak nekünk tetszik, hiszen a Magyar Logók Könyvébe is beválogatta a szakmai zsűri!

Szőke Tamara

irodavezető

Tami a csapat mindenese, megmondó-embere és élő lelkiismerete. Ha kell a kitelepüléseken segít, ha kell a postázandó dobozokat adja fel, vagy épp gyerekeknek magyarázza el, hogy milyen gonosz dolog az a polisztirol :)

Széll Márton

külsős tanácsadó

Marci a mi problémamegoldónk és legnagyobb kritikusunk. Ha rendszerszintű akadályba ütközünk, vagy az applikációban szeretnénk fejleszteni, mindig kikérjük a véleményét, és ő elkápráztat minket jobbnál jobb ötletekkel. Külön szeretjük benne, hogy mindig hoz csokit a megbeszélésekre. :)

Salamon

CEO of környezetvédelem

Salamon a mi kis örökbefogadott mosómedvénk, aki a Budakeszi Vadasparkban éli mozgalmas életét egy társával és kedves gondozójával. Igazi környezetvédő: nem hagy ételmaradékot, és még a műanyag hulladékot is megtanulta szelektíven gyűjteni!