Miért éri meg csatlakozni?
Növelheted a bevételedet
Fél év alatt 108.000 ft plusz bevételt hozhat a konyhára egy új visszajáró vendég!
És ez csak egy vendég, mi van ha többen vannak?
Mennyien vannak pontosan az éttermed közelében, akiket még győzködni sem kell majd, ha csatlakozol a Rakun Dobozközösséghez?
Van egy mód, amivel gyorsan meg tudod nézni, mennyi potenciális új vendég van az éttermed közelében. Ők már most is arra vágynak, hogy fölösleges szemét termelése nélkül tudjanak finomakat enni. Ezt a Rakunnal pedig könnyen megtehetik, neked már csak a lehetőséget kell biztosítani számukra.
hogy csatlakozz a Rakunhoz
- Őket arról sem kell meggyőznöd, hogy érdemes a Rakunt használni.
- Sem arról, hogy töltsenek le egy applikációt...
- Sem arról, hogy használják a rendszert...
Mennyibe kerül?
- TÉVHIT„Mi már papír / lebomló / PLA / csomagolást használunk. Az is környezettudatos!”A lebomló, vagy lebontható anyagok nagy része (pl. PLA) csak ipari komposztálóban, szabályozott körülmények között (min 70 fok, állandó páratartalom) bomlik le teljesen. Ahova valljuk be, ritkán kerülnek. Így viszont ugyanúgy szemét lesz belőle, mint a műanyagból. Ráadásul ezeket TILOS a szelektívbe dobni (tönkre tehetik annak a tisztaságát és felhasználhatóságát).
- TÉVHIT„A papír csomagolás egy tökéletes alternatíva az egyszerhasználatos műanyagokkal szemben.”A papír csomagolást legtöbbször műanyaggal vagy PLA-val vonják be, hogy ne ázzon át! Másképp elég nehéz lenne benne például levest kiadni. Éppen ezért ezek csak látszatmegoldások, amik maximum a lelkiismeretfurdalás csökkentésében segítenek.
- TÉVHIT„Egy újrahasználatra épülő, körforgásos rendszert a NÉBIH tutira nem engedélyez”Szoros kapcsolatban vagyunk a NÉBIH szekértőivel. Ismerik, és kifejezetten támogatják a Rakun dobozcsere rendszerét. Véleményük szerint a saját dobozba való étel-adáshoz képest ez egy sokkal higiénikusabb rendszer.
1 Versenyelőny
Még arányaiban kevés étterem használja a Rakunt, annak ellenére, hogy a vendégek oldaláról nagy igény lenne rá. Éppen ezért pár hónap múlva a partner éttermek száma meg fog ugrani. A versenytársad lesz az, aki előbb magához tudja csábítani a környezettudatos vendégeket, vagy Te?
2 Csak idő kérdése, hogy kiderüljön
A lebomló csomagoló anyagok, és a papír valójában nem környezetbarát megoldás. Az emberek mindent tudni akarnak, és ha kiderül egy megoldásról, hogy mégis káros, annak gyorsan híre megy.
3 A környezettudatossági trend erősödése
Tömegesen érkeznek a hírek. Kanadában 44 fok van, ég az Amazonas, rohamosan olvadnak a gleccserek stb. Az ilyen, és ehhez hasonló hírek egyre több embert fognak motiválni arra, hogy keressék a hulladékmentes megoldásokat az élet minden területén.
4 Cseppmentes, tartós, szép dobozok
A dobozokból nem folyik ki a leves sem, ráadásul sokkal igényesebben mutat az acél dobozokban az étel, mint egy műanyagban. Egy dobozt több mint 1000x újra lehet használni. Kis helyen elférnek, mert egymásba tehetők.
5 Kulcsrakész zöld kommunikáció
Hogyan kommunikáld a meglévő és új vevőidnek ezt az új lehetőséget? Előre megírt posztokkal, profi fotókkal és jól bevált ötletekkel segítünk abban, hogy minél többekhez eljusson a híred. A Rakun Dobozközösség oldalain pedig ingyen plusz megjelenést kapsz.
6 Fenntartható Vendéglátóhely minősítés -10% kedvezménnyel
Gratulálunk! A Dobozközösséghez való csatlakozással máris csökkented éttermed ökolábnyomát. Ezért szeretnénk megjutalmazni: dobozközösségi tagként a Fenntartható Vendéglátóhely minősítést 10% kedvezménnyel szerezheted meg.
Ingyenes bónuszok, ha most csatlakozol
Rakun Start Csomag Bónusz: minden, ami a gördülékeny induláshoz kell
- Lépésről lepésre videó a Rakun használatáról a munkatársaknak
- Induló social média csomag
5 CTRL+C, CTLR+V poszt, amire a meglévő vásárlóid is felkapják a fejüket - Facebook és instagram hírdetés 5000 forint értékben
A dobozról
Cseppmentesen záródó, BPA mentes tető, kiszedhető szilikon
Minőségvesztés nélkül újrahasznosítható
Nem oldódik ki belőle semmilyen káros anyag, nem színeződik el
Higiénikus, könnyebben tisztítható, mint a műanyag
A doboz nem mikrózható
Sem a doboz, sem a tető nem karcálló
Műanyag(PP) fedél
Műanyag(PP) fedél
Hogyan működik vendéglátósként?
1 Amikor egy vendég Rakun dobozban kéri az ételt, ellenőrzöd a tagságát
2 Felmutatod az éttermed
QR kódját
3 A visszahozott dobozokat
a HACCP szerint kezeled
+1 Csinálj belőle marketing előnyt, ajánld a Rakunt vendégeidnek!
Ők már csatlakoztak!
Az elégedett visszajelzéseink közül
ezt a 3-at ne hagyd ki
Saás Petra
Fruccola
Jó látni, hogy a vendégeink is szívesen kérik a Rakun dobozokban az elviteles ételüket. Ma már olyan fontos, hogy mindannyian megtegyük a tőlünk telhetőt a környezetvédelem érdekében!
Breuer Péter
Dobrumba
Számunkra prioritás a fenntartható szemlélet az élet minden területén, és éppen ezért is örültünk annyira a Rakun projekt elindulásának, amivel végre mellőzhetővé vállnak az egyszerhasználatos dobozok.
Varga Heni
Végállomás Bistorant
Mindig is büszkék voltunk arra, hogy finom ételeket készítsünk és azokat szépen tálaljuk. Szerintem a Rakun dobozokban sokkal jobban néz ki az étel, mint műanyagban, és biztos vagyok benne, hogy a vendégeinknek is jobban esik ebből enni.
Hogyan csatlakozhatsz?
Kik Állnak a Rakun mögött?
Dr. Horvátth Sarolta
ügyvezető
Saci a Dobozközösség egyik alapítója, és egyben jogásza, pénzügyese, hr-ese. Egyszóval ő felelős azért, hogy minden legálisan menjen, és mindenki megfeszítetten munkálkodjon a dobozok elterjesztésén. Ha kell, besegít a vendéglátóhelyekkel való egyeztetésbe, vagy az új app verzió tesztelésébe.
Varga Judit
ügyvezető
Judit a Rakun másik alapítója. Ő felel azért, hogy mindenkihez eljusson a Rakun Dobozközösség híre, és tőle kaptok választ a kérdéseitekre is. Ő szervezi a nyereményjátékokat és az együttműködéseket. Imád a canván kreatív anyagokkal próbálkozni, de mindig rájön, hogy bizony ő nem grafikus.
Kőfaragó Anna
kreatív grafikus
Anna a Rakun brand szíve-lelke. Ő varázsolja a kesze-kusza gondolatainkat mások számára is érthetővé vizuálisan online és print is, és ő rajzolta az összes cuki grafikát, amit nálunk láttok. Az általa tervezett logónk ráadásul nemcsak nekünk tetszik, hiszen a Magyar Logók Könyvébe is beválogatta a szakmai zsűri!
Szőke Tamara
irodavezető
Tami a csapat mindenese, megmondó-embere és élő lelkiismerete. Ha kell a kitelepüléseken segít, ha kell a postázandó dobozokat adja fel, vagy épp gyerekeknek magyarázza el, hogy milyen gonosz dolog az a polisztirol :)
Széll Márton
külsős tanácsadó
Marci a mi problémamegoldónk és legnagyobb kritikusunk. Ha rendszerszintű akadályba ütközünk, vagy az applikációban szeretnénk fejleszteni, mindig kikérjük a véleményét, és ő elkápráztat minket jobbnál jobb ötletekkel. Külön szeretjük benne, hogy mindig hoz csokit a megbeszélésekre. :)
Salamon
CEO of környezetvédelem
Salamon a mi kis örökbefogadott mosómedvénk, aki a Budakeszi Vadasparkban éli mozgalmas életét egy társával és kedves gondozójával. Igazi környezetvédő: nem hagy ételmaradékot, és még a műanyag hulladékot is megtanulta szelektíven gyűjteni!